Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozetki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków, pieczone w piekarniku.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 256
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 537
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1214
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1131
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 256
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 537
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1214
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1131
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonych ziemniaków dodałam jedno całe jajko i jedno żółtko. Dodałam też szczyptę soli, miękkie masło i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszałam. Można do tego użyć łyżki lub miksera. Powstałe ciasto ziemniaczane przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i za jego pomocą wyciskałam rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozetki wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 30 minut w temp. 200 stopni. Rozetki powinny się ładnie przyrumienić z wierzchu. Rozetki podałam na ciepło jako dodatek do mięsa, ale można je również zajadać samodzielnie.