Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 495 Ocena: 3997
Dodano: 13.01.2020
Odsłon: 2063
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonych ziemniaków dodałam jedno całe jajko i jedno żółtko. Dodałam też szczyptę soli, miękkie masło i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszałam. Można do tego użyć łyżki lub miksera. Powstałe ciasto ziemniaczane przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i za jego pomocą wyciskałam rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozetki wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 30 minut w temp. 200 stopni. Rozetki powinny się ładnie przyrumienić z wierzchu. Rozetki podałam na ciepło jako dodatek do mięsa, ale można je również zajadać samodzielnie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

SprytnaChochla 14 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 13 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Świetne, uwielbiam takie :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz