Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozetki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków, pieczone w piekarniku.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 484
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1193
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 807
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1980
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 484
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1193
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 807
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1980
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonych ziemniaków dodałam jedno całe jajko i jedno żółtko. Dodałam też szczyptę soli, miękkie masło i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszałam. Można do tego użyć łyżki lub miksera. Powstałe ciasto ziemniaczane przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i za jego pomocą wyciskałam rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozetki wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. 30 minut w temp. 200 stopni. Rozetki powinny się ładnie przyrumienić z wierzchu. Rozetki podałam na ciepło jako dodatek do mięsa, ale można je również zajadać samodzielnie.