Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż bardzo dobrze smakuje z kotletem schabowym lub udkiem, oraz z mizerią lub surówką z kiszonej kapusty.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 764
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 595
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 764
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 595
Składniki
Czosnek i cebulę obrać, drobno, pokroić i podsmażyć na oleju. Wsypać ryż i mieszać aż ryż b będzie miał kolor lekko brązowy.
Następnie podlewać go wywarem po łyżce tak aby się prażył i mieszać co jakiś czas dolewając wywaru.
Przykryć pokrywką i zostawić na jak najmniejszym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Doprawić do smaku według uznania. Można podawać z Udkami Balbinki.