Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas ryż jada się dużo częściej niż ziemniaki jako dodatek do drugiego dania. Najmłodsi domownicy nie przepadają za ziemniakami. No chyba, że frytki. A że nie zamierzam codziennie smażyć frytek tak więc jako dodatek do mięs podaję często ryż. Urozmaicam go na różne sposoby, żeby był i smaczny i zawierał różne zdrowe składniki. Dziś jedna z bardziej ulubionych wersji ryżu - z zielonymi warzywami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 274
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21780
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 274
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21780
Składniki
W rondelku zagotowujemy wodę, solimy, dodajemy opłukany ryż
Do ryżu dodajemy mrożone warzywa: groszek i fasolkę. Mieszamy
Po 10 minutach gotowania do ryżu dodajemy pokrojoną w ćwierć plasterki cukinię oraz pokrojonego na mniejsze różyczki brokuła. Kroję również łodyżki brokułu na plasterki i dodaję do ryżu. Bardzo delikatnie pieprzymy oraz dodajemy oliwę
Całość delikatnie mieszamy tak, aby dodany brokuł i cukinia nie były na wierzchu i zdążyły zmięknąć. Gotujemy kolejne 5 minut.