Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chcą ugotować ryż szybko, smacznie i jak w sam raz. Do potraw mięsnych z sokiem z pieczenia jest absolutnie pyszny.
Patelnia, garnek, filiżanka, nóż i deska do krojenia, łyżka, naczynie z miarką
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Składniki
Ryż odmierzamy i nie płuczemy, prosto do garnka. Oh! Bardzo niegrzecznie! Odmierzamy 800 ml wody i do garnka , a potem groszek. Gotujemy na szybkim ogniu pod przykryciem do zagotowania, a potem redukujemy ogień na najmniejszy.
Pilnujemy aż woda będzie wsiąknieta przez ryż, wyłączamy ogień. W tym czasie siekamy umyty szczypior.
Rozgrzewamy olej na małej patelni, roztrzepujemy jajka w miseczce i wylewamy na duży ogień energicznie mieszając przez 30 sekund. Gotowe!.
Do garnka wrzucamy pokrojony szczypior i mieszamy.
Dodajemy jajka i znów mieszamy.
Tak przygotowany ryż jest miękki, średnio klejący i dający się łatwo formować,aby ładnie zaprezentować na talerzu. Smacznego !