Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań głównych, min. drobiu lub ryby.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
Ryż gotujemy na sypko w dużej ilości wrzątku. Sezam, słonecznik oraz orzechy prażymy na suchej patelni. Na rozgrzany olej arachidowy w woku wrzucamy dobrze odcedzony ryż. Intensywnie mieszamy. Po środku robimy dziurkę, gdzie wbijamy jajko. Dokładnie łączymy z ryżem. Dodajemy uprażone ziarna. Wlewamy sos do ryżu, olej sezamowy, chwilę podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą.