Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań głównych, min. drobiu lub ryby.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 78
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 78
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31238
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Ryż gotujemy na sypko w dużej ilości wrzątku. Sezam, słonecznik oraz orzechy prażymy na suchej patelni. Na rozgrzany olej arachidowy w woku wrzucamy dobrze odcedzony ryż. Intensywnie mieszamy. Po środku robimy dziurkę, gdzie wbijamy jajko. Dokładnie łączymy z ryżem. Dodajemy uprażone ziarna. Wlewamy sos do ryżu, olej sezamowy, chwilę podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą.