Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sypki, smażony ryż z dodatkiem korzennej kozieradki i pietruszki. To świetny dodatek do curry, gęstych sosów lub mięs.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 96
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1212
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 203
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 96
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1212
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 203
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - powinien pozostać lekko twardy. Kozieradkę miażdżymy w moździerzu. Możecie także kupić już zmieloną. Mieszamy kozieradkę z curry, czosnkiem i chilli. Na gorącym maśle klarowanym smażymy przyprawy przez około minutę, często mieszając. Dorzucamy ryż i smażymy mieszając, aż ryż będzie lekko zarumieniony. Pietruszkę siekamy, odkładamy trochę do dekoracji, a resztę mieszamy z ryżem. Ryż podajemy w miseczkach lub na talerzach, posypujemy pozostałą pietruszką.