Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sypki, smażony ryż z dodatkiem korzennej kozieradki i pietruszki. To świetny dodatek do curry, gęstych sosów lub mięs.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2199
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2199
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - powinien pozostać lekko twardy. Kozieradkę miażdżymy w moździerzu. Możecie także kupić już zmieloną. Mieszamy kozieradkę z curry, czosnkiem i chilli. Na gorącym maśle klarowanym smażymy przyprawy przez około minutę, często mieszając. Dorzucamy ryż i smażymy mieszając, aż ryż będzie lekko zarumieniony. Pietruszkę siekamy, odkładamy trochę do dekoracji, a resztę mieszamy z ryżem. Ryż podajemy w miseczkach lub na talerzach, posypujemy pozostałą pietruszką.