Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sypki, smażony ryż z dodatkiem korzennej kozieradki i pietruszki. To świetny dodatek do curry, gęstych sosów lub mięs.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - powinien pozostać lekko twardy. Kozieradkę miażdżymy w moździerzu. Możecie także kupić już zmieloną. Mieszamy kozieradkę z curry, czosnkiem i chilli. Na gorącym maśle klarowanym smażymy przyprawy przez około minutę, często mieszając. Dorzucamy ryż i smażymy mieszając, aż ryż będzie lekko zarumieniony. Pietruszkę siekamy, odkładamy trochę do dekoracji, a resztę mieszamy z ryżem. Ryż podajemy w miseczkach lub na talerzach, posypujemy pozostałą pietruszką.