Do góry

Dodatki Przepis na:

Ryż z masłem i serem

Ryż z masłem i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48121

Dodano:

Odsłon: 310

Bardzo lubimy wymyślać dodatki do dań głównych. W zasadzie to taki ryż, sam w sobie, może być takim daniem. Nie potrzeba żadnych dodatków, bo smak sera, który przebija się przez ryż, jest poezją. Szczególnie ten nasz, bursztyn.

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 1 łyżka masła solonego
  • 4 łyżki startego sera bursztyn
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. My od jakiegoś czasu nie solimy wrzątku do gotowania ryżu. Nauczyliśmy się tak, przy jaśminowym.
    Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Przekładamy z powrotem do gorącego garnka.
    Dodajemy masło, które roztapiamy w garnku pod przykryciem.
    Dodajemy ser, mieszamy, do smaku możemy doprawić pieprzem.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń