Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka niskokaloryczna i sycąca. Upieczona papryka jest miękka i ma łagodny słodkawy smak. Bakłażany upieczone bez albo z niewielką ilością tłuszczu są miękkie i soczyste i mają swój specyficzny smak. Zmieszane z sosem pomidorowym i polane gęstym jogurtem z dodatkiem czosnku tworzą całe danie. Sałatka nadaje się jako dodatek do dań mięsnych albo jako samodzielne danie z chlebem.
Bakłażany pokroić w grube paski osolić i pozostawić na 20 min. Opłukać z soli i pokroić w kostkę.
Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Paprykę i bakłażany włożyć do piekarnika i piec w temp 200°C aż będą miękkie, około 40-60 min. Mieszać od czasu do czasu.
Do jogurtu dodać drobno posiekane 2 ząbki czosnku i sól do smaku. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć w oliwie aż będzie miękka.
Do cebuli dodać drobno posiekane 2 ząbki czosnku, pomidory z puszki, suszone pomidory pokrojone drobniutko, cukier, pieprz i sól do smaku.
Gotować aż sos zrobi się gęsty i woda wyparuje. Wymieszać upieczone bakłażany i papryki z sosem pomidorowym i doprawić solą i pieprzem do smaku. Polać jogurtem.
Lekka i orzeźwiająca. Idealna do dań grillowanych lub smażonych.
Odsłon: 738
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 77
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 226
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 306
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 139
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 252
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 77
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 226
Fit serniczek cytrynowy z mandarynkami. Ekspresowy deser, który przygotujesz...
Odsłon: 306
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 139
Pomysł na tą zapiekankę odgapiłam od siostry która bardzo często ją przygotow...
Odsłon: 252
Składniki
Bakłażany pokroić w grube paski osolić i pozostawić na 20 min. Opłukać z soli i pokroić w kostkę. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Paprykę i bakłażany włożyć do piekarnika i piec w temp 200°C aż będą miękkie, około 40-60 min. Mieszać od czasu do czasu.
Do jogurtu dodać drobno posiekane 2 ząbki czosnku i sól do smaku. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć w oliwie aż będzie miękka. Do cebuli dodać drobno posiekane 2 ząbki czosnku, pomidory z puszki, suszone pomidory pokrojone drobniutko, cukier, pieprz i sól do smaku. Gotować aż sos zrobi się gęsty i woda wyparuje. Wymieszać upieczone bakłażany i papryki z sosem pomidorowym i doprawić solą i pieprzem do smaku. Polać jogurtem.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 403
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 476