Do góry

Dodatki Przepis na:

Salsa truskawkowo-balsamiczna

Salsa  truskawkowo-balsamiczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 944 Ocena: 19543

Dodano:

Odsłon: 261

Idealny dodatek do mięs z grilla i wszelkich kotletów. Zdrowy i lekki dodatek, jedna porcja to ok. 70 kcal.

Składniki

  • truskawki 270 g
  • listki świeżej mięty 6 łyżek
  • listki świeżej bazylii 4 łyżki
  • oliwa 3 łyżki
  • ocet balsamiczny 2 łyżeczki
  • syrop daktylowy, klonowy, lub miód ok. 1-2 łyżki
  • szczypta soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Salsa truskawkowo-balsamiczna

Przygotowanie

  1. Truskawki kroimy w ćwiartki, większe jeszcze drobniej.
    Miętę i bazylię siekamy.
    W misce mieszamy wszystkie składniki i po 5 minutach podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 19 czerwca Bardzo zaskakujące połączenie, jeszcze nie jadłem.
Muszę koniecznie przyrządzić.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń