Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy dodatek do ziemniaczkow lub tez z kroma chleba na kolacje. Kto nie jadl, niech sprobuje koniecznie. Super!!
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4318
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1072
Polecam.
Odsłon: 568
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4318
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1072
Polecam.
Odsłon: 568
Składniki
Warzywa obieramy, kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy na duza patelnie wraz z dwoma lyzkami smalcu. Smazymy ok 20 minut , az warzywa nieco zmiekna i troszke sie skarmelizuja (czesc). Pod koniec smazenia dodajemy lyzeczke (nie za duzo) Kucharka. Podajemy na cieplo wraz z ziemniaczkami (u mnie byly puree). Do tego, co tam kto chce. Dzisiaj zas jedlismy na kolacje, wraz z kroma pelnoziarnistego chleba z maselkiem. W s p a n i a l e !! Smak jest wspanialy, do tego bardzo zdrowe. Smazylam na smalcu gesim, gdyz potrzebowalam dosc wysokiej temperatury smazenia. Mozna generalnie smazyc na smalcu, na masle, albo na oleju kokosowym, w zaleznosci, jakiej temp. potrzebujemy. Te tluszcze nie zamieniaja sie w tluszcze trans podczas obrobki termicznej. Ostatnio oleju tylko zimno tloczonego uzywam tylko do salatek. Tak, ze u mnie w kuchni nastapily kolejne zmiany. Absolutnie rzadnej margaryny i olejow do smazenia, gdyz zamieniaja si e w tluszczce trans i daja dla organizmu kopa wolnych rodnikow. Zapraszam do zapoznania sie z tematem. Niebawem postaram sie napisac artykul na ten temat.