Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny i łagodny w smaku ser. Świetny do kanapek i jako dodatek do przekąsek. Łatwo się kroi.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5661
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 564
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5661
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 564
Składniki
Mleko wlewam do garnka. Resztę składników dokładnie mieszam w misce trzepaczką. Mleko podgrzewam wlewam zawartość miski ciągle mieszając. Mieszam drewnianą łyżką i podgrzewam tak długo aż zrobią się duże grudki.U mnie to było ok. 20 minut. Zostawiam na 10 minut.
Na sito rozkładam czystą ścierkę , wlewam zawartość garnka i dobrze wyciskam. Zostawiam w ścierce aby ostygło, następnie umieszczam w lodówce na kilka godzin. Najlepiej na całą noc. Wyjmuję , odwijam ze ściereczki i przechowywuję w lodówce.