Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny i łagodny w smaku ser. Świetny do kanapek i jako dodatek do przekąsek. Łatwo się kroi.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 417
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1483
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5733
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 417
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1483
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5733
Składniki
Mleko wlewam do garnka. Resztę składników dokładnie mieszam w misce trzepaczką. Mleko podgrzewam wlewam zawartość miski ciągle mieszając. Mieszam drewnianą łyżką i podgrzewam tak długo aż zrobią się duże grudki.U mnie to było ok. 20 minut. Zostawiam na 10 minut.
Na sito rozkładam czystą ścierkę , wlewam zawartość garnka i dobrze wyciskam. Zostawiam w ścierce aby ostygło, następnie umieszczam w lodówce na kilka godzin. Najlepiej na całą noc. Wyjmuję , odwijam ze ściereczki i przechowywuję w lodówce.