Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatny i łagodny w smaku ser. Świetny do kanapek i jako dodatek do przekąsek. Łatwo się kroi.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456779
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1210
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456779
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1210
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Mleko wlewam do garnka. Resztę składników dokładnie mieszam w misce trzepaczką. Mleko podgrzewam wlewam zawartość miski ciągle mieszając. Mieszam drewnianą łyżką i podgrzewam tak długo aż zrobią się duże grudki.U mnie to było ok. 20 minut. Zostawiam na 10 minut.
Na sito rozkładam czystą ścierkę , wlewam zawartość garnka i dobrze wyciskam. Zostawiam w ścierce aby ostygło, następnie umieszczam w lodówce na kilka godzin. Najlepiej na całą noc. Wyjmuję , odwijam ze ściereczki i przechowywuję w lodówce.