Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co jak co ale taką przekąskę jadłam pierwszy raz w życiu, i powiem wam że jest to numer jeden w moim jadłospisie a zdarzyło się to w ten sposób iż byłam u mamy w odwiedzinach i ona powiedziała " ZROBIĘ CI COŚ PYSZNEGO CZEGO NAPEWNO JESZCZE NIE JADŁAŚ "
durszlak, nóż, garnek, patelnia, widelec, talerz
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Na początek należy od zagotowania na wolnym ogniu przygotować główkę kapusty obgotować do prawie miękkości lub jeśli ktoś woli to bardziej sparzyć liście czyli bardziej niż do gołąbków, po ugotowaniu przełożyć na durszlak aby ociekła z nadmiaru wody
Po ocieknięciu z wody i ostudzeniu pokroić kapustę w krążki po 1 centymetr do 1,5 centymetra lub aby było szybciej to dać liście kapusty, gotowe krążki lub liście obtaczać w roztrzepanym jajku z przyprawą następnie w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Świetna przekąska przy oglądaniu telewizji a nawet jako dodatek do dania głównego serdecznie polecam