Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wersji bardzo chudej ale z ulubioną galaretką.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10864
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 38
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 337
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4741
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 37
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10864
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 38
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 337
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4741
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 37
Składniki
Do mięsa mielonego dodałam przyprawy, wyciśnięty czosnek, i żelatynę i około 100ml wody. Masę wyrobiłam. Zawszę można wziąć do ust odrobinę masy i sprawdzić czy przyprawy są wyczuwalne.
Masę luźno ułożyłam w słoikach, maksymalnie do 2/3 wysokości. Zalałam wodą tak aby zakrywała mięso.
Zakręcone słoiki dałam na ściereczce do gara i zalałam wodą do wysokości farszu. Jak widać tłuszczu jest bardzo mało, tylko zrobiła się obwódka. Jeśli chcemy zjeść "smaczek" od razu wystarczy jedna pasteryzacja. Wodę trzeba prawie doprowadzić do wrzenia, wtedy zmniejszyć gaz do minimum i nie przykrywać wystarczy 1,5 h- mniej więcej będzie temperatura 85 C. Jeśli chcemy mieć konserwę to pasteryzujemy: 1,5 h pierwszego dnia po 24h 1 godzinę drugiego dnia 40 min, trzeciego dnia.
Smacznego :)