Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wersji bardzo chudej ale z ulubioną galaretką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2166
Składniki
Do mięsa mielonego dodałam przyprawy, wyciśnięty czosnek, i żelatynę i około 100ml wody. Masę wyrobiłam. Zawszę można wziąć do ust odrobinę masy i sprawdzić czy przyprawy są wyczuwalne.
Masę luźno ułożyłam w słoikach, maksymalnie do 2/3 wysokości. Zalałam wodą tak aby zakrywała mięso.
Zakręcone słoiki dałam na ściereczce do gara i zalałam wodą do wysokości farszu. Jak widać tłuszczu jest bardzo mało, tylko zrobiła się obwódka. Jeśli chcemy zjeść "smaczek" od razu wystarczy jedna pasteryzacja. Wodę trzeba prawie doprowadzić do wrzenia, wtedy zmniejszyć gaz do minimum i nie przykrywać wystarczy 1,5 h- mniej więcej będzie temperatura 85 C. Jeśli chcemy mieć konserwę to pasteryzujemy: 1,5 h pierwszego dnia po 24h 1 godzinę drugiego dnia 40 min, trzeciego dnia.
Smacznego :)