Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry smalczyk na okrasę lub do chleba z kiszonym ogórkiem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30821
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3592
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1100
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30821
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3592
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1100
Składniki
Wykonanie: Słoninę drobno kroimy w kostkę i wkładamy do garnka- topimy słoninę bardzo powoli.
Gdy tłuszcz nieco się wytopi wrzucamy drobno pokrojoną cebulę , posiekany czosnek i pokrojone grzyby (dzień wcześniej wymoczone w wodzie). Po godzinie całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy całość jeszcze pół godziny .Smalczyk zlewamy do kamionki lub słoika. Jeżeli nie mamy grzybów można spróbować z suszonymi śliwkami i jabłkiem w równej proporcji.