Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry smalczyk na okrasę lub do chleba z kiszonym ogórkiem.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 492
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16729
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 419
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 492
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16729
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 419
Składniki
Wykonanie: Słoninę drobno kroimy w kostkę i wkładamy do garnka- topimy słoninę bardzo powoli.
Gdy tłuszcz nieco się wytopi wrzucamy drobno pokrojoną cebulę , posiekany czosnek i pokrojone grzyby (dzień wcześniej wymoczone w wodzie). Po godzinie całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy całość jeszcze pół godziny .Smalczyk zlewamy do kamionki lub słoika. Jeżeli nie mamy grzybów można spróbować z suszonymi śliwkami i jabłkiem w równej proporcji.