Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry smalczyk na okrasę lub do chleba z kiszonym ogórkiem.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5722
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 222
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5722
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 222
Składniki
Wykonanie: Słoninę drobno kroimy w kostkę i wkładamy do garnka- topimy słoninę bardzo powoli.
Gdy tłuszcz nieco się wytopi wrzucamy drobno pokrojoną cebulę , posiekany czosnek i pokrojone grzyby (dzień wcześniej wymoczone w wodzie). Po godzinie całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy całość jeszcze pół godziny .Smalczyk zlewamy do kamionki lub słoika. Jeżeli nie mamy grzybów można spróbować z suszonymi śliwkami i jabłkiem w równej proporcji.