Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec nadaje się do jajecznicy,bigosu,zupy kartoflanej oraz do pieczywa. Jest smaczny ,oby nie za często:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2671
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 830
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14263
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2671
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 830
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14263
Składniki
Drobno pokrojone podgardle dać do rondelka i stopić.Jeśli jest tłuste smalcu nie trzeba dodawać,ja miałam bardzo chude więc musiałam dać. Czosnek wycisnąć przez praskę,paprykę pokroić w kostkę i dodać pod koniec stapiania. Na końcu dodać jabłko starte na grubych oczkach ,oraz majeranek,smażyć około 10min. Smalec przelać do miseczki ,wystudzić i dać do lodówki.
Smacznego życzę!