Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 331
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2691
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 331
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2691
Składniki
Na gorącą patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę podgardle i smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się.
Do takich zarumienionych skwarek wrzucamy pokrojoną cebulę w półplastry i dodajemy przyprawy do smaku.
Smażymy aż cebula troszkę się zarumieni.
Studzimy.
Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do słoiczka lub miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy uzywać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd...
Smacznego!!!