Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 423
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4495
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 333
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 423
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4495
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 333
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 436
Składniki
Na gorącą patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę podgardle i smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się.
Do takich zarumienionych skwarek wrzucamy pokrojoną cebulę w półplastry i dodajemy przyprawy do smaku.
Smażymy aż cebula troszkę się zarumieni.
Studzimy.
Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do słoiczka lub miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy uzywać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd...
Smacznego!!!