Do góry

Dodatki Przepis na:

Smalec ze skwarkami i cebulą.

Smalec ze skwarkami i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1611 Ocena: 23027

Dodano:

Odsłon: 4810

Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smalec ze skwarkami i cebulą.

Przygotowanie

  1. Na gorącą patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę podgardle i smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się.

  2. Do takich zarumienionych skwarek wrzucamy pokrojoną cebulę w półplastry i dodajemy przyprawy do smaku.

  3. Smażymy aż cebula troszkę się zarumieni.

  4. Studzimy.

  5. Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do słoiczka lub miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy uzywać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd...

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń