Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry smalec na chleb, do pieczenia i smażenia.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1883
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1883
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Wymyte i ocieknięte skórki kroimy w kostkę troszkę solimy, pieprzymy i wrzucamy na gorącą patelnię.
Smażymy do wytopienia się tłuszczu i zarumienienia się skwarek powstałych z reszty skórek.
Smalec kaczy lub gęsi jest zdrowszy od smalcu wieprzowego. Możemy używać tego smalcu do smażenia jak i pieczenia.