Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry smalec na chleb, do pieczenia i smażenia.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25012
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6108
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 410
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25012
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6108
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 410
Składniki
Wymyte i ocieknięte skórki kroimy w kostkę troszkę solimy, pieprzymy i wrzucamy na gorącą patelnię.
Smażymy do wytopienia się tłuszczu i zarumienienia się skwarek powstałych z reszty skórek.
Smalec kaczy lub gęsi jest zdrowszy od smalcu wieprzowego. Możemy używać tego smalcu do smażenia jak i pieczenia.