Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona cykoria zyskuje słodki smak i jest soczysta!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1669
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 618
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3789
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1669
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 618
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3789
Składniki
Cykorie przekroiłam na pół i wycięłam głąby.
Najpierw je obsmażyłam od zewnętrznej strony na samym oleju sezamowym, potem dałam na patelnię sos i obróciłam cykorie. Podsmażyłam chwilę do zeszklenia cykorii. Sos powinien mieć element słony i słodki i umami- jak sos sojowy z miodem i sosem rybnym. Lub podobna kombinacja.
Smacznego :)