Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona cykoria zyskuje słodki smak i jest soczysta!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103839
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2014
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5885
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5884
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103839
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2014
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5885
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5884
Składniki
Cykorie przekroiłam na pół i wycięłam głąby.
Najpierw je obsmażyłam od zewnętrznej strony na samym oleju sezamowym, potem dałam na patelnię sos i obróciłam cykorie. Podsmażyłam chwilę do zeszklenia cykorii. Sos powinien mieć element słony i słodki i umami- jak sos sojowy z miodem i sosem rybnym. Lub podobna kombinacja.
Smacznego :)