Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona cykoria zyskuje słodki smak i jest soczysta!
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 106
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 411
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 285
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2850
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 106
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 411
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 285
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2850
Składniki
Cykorie przekroiłam na pół i wycięłam głąby.
Najpierw je obsmażyłam od zewnętrznej strony na samym oleju sezamowym, potem dałam na patelnię sos i obróciłam cykorie. Podsmażyłam chwilę do zeszklenia cykorii. Sos powinien mieć element słony i słodki i umami- jak sos sojowy z miodem i sosem rybnym. Lub podobna kombinacja.
Smacznego :)