Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jest to potrawa fit ale czasem mozna sobie pozwolić na kilka kuleczek
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1780
Polecam.
Odsłon: 509
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8538
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1780
Polecam.
Odsłon: 509
Składniki
1. ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, utłuc na gładko, lekko przestudzić, 2. wyrabiać ziemniaki ręką, dosypując tyle mąki ziemniaczanej, żeby ciasto si sklejało, ok 1- 1 1/2 łyżki, formować kulki wielkości orzech włoskiego, 3. rozgrzać olej w rondlu, wrzucać kuleczki (powinny swobodnie pływać), smażyć na rumiano, po wyjęciu osączyć na ręczniku papierowym, smacznego