Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jest to potrawa fit ale czasem mozna sobie pozwolić na kilka kuleczek
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 820
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 820
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
1. ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, utłuc na gładko, lekko przestudzić, 2. wyrabiać ziemniaki ręką, dosypując tyle mąki ziemniaczanej, żeby ciasto si sklejało, ok 1- 1 1/2 łyżki, formować kulki wielkości orzech włoskiego, 3. rozgrzać olej w rondlu, wrzucać kuleczki (powinny swobodnie pływać), smażyć na rumiano, po wyjęciu osączyć na ręczniku papierowym, smacznego