Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placuszki, nadziane ziemniakami z kaszą gryczaną. Moje córki mówią na nie pączki z ziemniakami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4055
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4053
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2066
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4055
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4053
Składniki
Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy łyżkę mąki i cukier, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę wsypujemy do miski,dajemy pozostałe składniki i rozczyn i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jak ciasto podrośnie to rozwałkowujemy i wycinamy kółeczka.
Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy i dusimy. Do gorących dodajemy kaszę gryczaną, sól, pieprz i roztopione masło . Na każdy placuszek dajemy po kulce ziemniaków.
Formujemy kulki, a potem lekko je spłaszczamy.
Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju.
Placuszki smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Odsączamy na ręczniku papierowym.
Idealne do czerwonego barszczyku lub do żurku.