Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na soczystą pieczeń z indyka.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19756
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2899
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3989
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19756
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2899
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3989
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 647
Składniki
Podane składniki do marynaty są na około kilograma fileta. Ale wiadomo że nie kupujemy kilograma tylko cały filet, tak więc doprawiając większy filet możemy zwiększyć ilość przypraw. Wykonanie Z podanych wyżej przypraw przygotowujemy marynatę, którą nacieramy fileta. Natartego fileta wkładamy do siatki lub mocna obwiązujemy sznurkiem, wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Gdy mięso przejdzie przyprawami pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu rękaw rozcinamy i pieczemy jeszcze ok. 15 minut aby pieczeń się zarumieniła. Po upieczeniu studzimy w powstałym sosie do całkowitego wystudzenia. Jeżeli ciepłą pieczeń zaczniemy kroić wypłynie nam skok i będzie sucha.