Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na soczystą pieczeń z indyka.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9922
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8906
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6326
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9922
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8906
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6326
Składniki
Podane składniki do marynaty są na około kilograma fileta. Ale wiadomo że nie kupujemy kilograma tylko cały filet, tak więc doprawiając większy filet możemy zwiększyć ilość przypraw. Wykonanie Z podanych wyżej przypraw przygotowujemy marynatę, którą nacieramy fileta. Natartego fileta wkładamy do siatki lub mocna obwiązujemy sznurkiem, wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Gdy mięso przejdzie przyprawami pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu rękaw rozcinamy i pieczemy jeszcze ok. 15 minut aby pieczeń się zarumieniła. Po upieczeniu studzimy w powstałym sosie do całkowitego wystudzenia. Jeżeli ciepłą pieczeń zaczniemy kroić wypłynie nam skok i będzie sucha.