Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na soczystą pieczeń z indyka.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19817
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 480
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6880
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242667
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19817
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 480
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6880
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242667
Składniki
Podane składniki do marynaty są na około kilograma fileta. Ale wiadomo że nie kupujemy kilograma tylko cały filet, tak więc doprawiając większy filet możemy zwiększyć ilość przypraw. Wykonanie Z podanych wyżej przypraw przygotowujemy marynatę, którą nacieramy fileta. Natartego fileta wkładamy do siatki lub mocna obwiązujemy sznurkiem, wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Gdy mięso przejdzie przyprawami pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu rękaw rozcinamy i pieczemy jeszcze ok. 15 minut aby pieczeń się zarumieniła. Po upieczeniu studzimy w powstałym sosie do całkowitego wystudzenia. Jeżeli ciepłą pieczeń zaczniemy kroić wypłynie nam skok i będzie sucha.