Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny przepis na soczysty schab gotowany w zalewie. Łatwy w wykonaniu, stanowiący bezkonkurencyjną alternatywę dla wędlin zakupionych w sklepie. Przepis dostałam od koleżanki z pracy i od chwili kiedy pierwszy raz go przygotowałam, moja rodzina cały czas się go domaga:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2074
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy, czosnek pokrojony na ćwiartki i majonez. Wymieszać oraz dodać umyty schab. Garnek położyć na załączonej kuchence. Zagotować i od chwili zagotowania gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia na minimum 6 godzin. (Ja zagotowuję schab po raz pierwszy wieczorem i pozostawiam na całą noc).
Ostygnięty schab ponownie zagotowujemy i od chwili zagotowania gotujemy przez 5 minut. Wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na około 8 godzin. Wyjmujemy zimny schab i kroimy na plasterki. Rewelacyjny na kanapkach z sałatą i pomidorkiem lub ogóreczkiem :) Smacznego:)