Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4258
Dodano: 20.05.2014
Odsłon: 66059
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy, czosnek pokrojony na ćwiartki i majonez. Wymieszać oraz dodać umyty schab. Garnek położyć na załączonej kuchence. Zagotować i od chwili zagotowania gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia na minimum 6 godzin. (Ja zagotowuję schab po raz pierwszy wieczorem i pozostawiam na całą noc).
Ostygnięty schab ponownie zagotowujemy i od chwili zagotowania gotujemy przez 5 minut. Wyłączamy kuchenkę i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na około 8 godzin. Wyjmujemy zimny schab i kroimy na plasterki.
Rewelacyjny na kanapkach z sałatą i pomidorkiem lub ogóreczkiem :)
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

renka 28 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszny,mam na swoim profilu -)4 Kto głosował? | Odpowiedz

aaasikkk 26 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Do tej pory zwykle schab piekłam i niestety nie raz wyszedł mi przesuszony. Muszę spróbować Twojej wersji gotowanej. Liczę że będzie tak soczysty jak obiecujesz :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

Afrulu 25 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Potwierdzam,wspaniały na kanapki.7 Kto głosował? | Odpowiedz

SylwiaEwelinaZajac 22 maja 2014Zgłoś do usunięcia
i takie 10 minut wystarczy by nie byl surowy? Odpowiedzi: 5 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 21 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszne mięsko. Muszę zrobić, więc przepis zabieram do ulubionych.8 Kto głosował? | Odpowiedz

figg 20 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Takie mięska są najlepsze do kanapek:-))9 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pychota, potwierdzam, pychotka.12 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 20 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha! Zdrowe, soczyste i smaczne mięsko! :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 20 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Potwierdzam ,pyszne! :)8 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 maja 2014Zgłoś do usunięcia
W prawdzie przepis jest doskonale znany na Smakerze i pewnie nie tylko, ale rzeczywiście potwierdzam, bo też wielokrotnie robiłam, że tak zrobione mięso jest rewelacyjnie soczyste :) Odpowiedzi: 2 ▼14 Kto głosował? | Odpowiedz