Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos cebulowy

Sos cebulowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48079

Dodano:

Odsłon: 2448

Idealny do dań mięsnych. Aromatyczny, prosty i szybki w przygotowaniu.

Składniki

  • 500 g cebuli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule siekamy.
    Na dno rondla wsypujemy cukier, podgrzewamy, dodajemy cebulę, paprykę, mieszamy, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 5 min, blendujemy.
    Przelewamy z powrotem do rondla, redukujemy do ulubionej konsystencji.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń