Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos wg pomysłu Karola Okrasy. Dodałem do kotlecików z mielonego karpia.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8882
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8882
Składniki
Na gorącej patelni rozpuściłem miód. Jak zaczął się pienić dodałem chrzan i posiekaną cebulę dymkę, chwilę przesmażyłem, zalałem czerwonym winem. Gotowałem na wolnym ogniu. Żurawinę drobno posiekałem, dodałem do sosu. Kiedy sos zredukował się o połowę, dodałem kwaśną śmietaną i masło, delikatnie wymieszałem podgrzewając. Po ostudzeniu sos zblendowałem. Doprawiłem do smaku sokiem z cytryny.