Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos wg pomysłu Karola Okrasy. Dodałem do kotlecików z mielonego karpia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8449
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10149
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Na gorącej patelni rozpuściłem miód. Jak zaczął się pienić dodałem chrzan i posiekaną cebulę dymkę, chwilę przesmażyłem, zalałem czerwonym winem. Gotowałem na wolnym ogniu. Żurawinę drobno posiekałem, dodałem do sosu. Kiedy sos zredukował się o połowę, dodałem kwaśną śmietaną i masło, delikatnie wymieszałem podgrzewając. Po ostudzeniu sos zblendowałem. Doprawiłem do smaku sokiem z cytryny.