Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos chrzanowy to rewelacyjny dodatek do gotowanych jajek i ziemniaków. Świetnie podkręca smak pieczonego mięsa. Wykonany według tego przepisu wchodzi niezwykle kremowy i pikantny. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się podczas świąt wielkanocnych, ale watro po niego sięgać również bez okazji. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom wyrazistych smaków.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 163
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 690
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4488
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 163
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 690
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4488
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę.
Pokrojone jajka przekładamy do miski. Dodajemy starty chrzan, sok z cytryny, majonez, śmietanę, cukier, sól i pieprz. Składniki dokładnie mieszamy.
Tak przygotowany sos chrzanowy podajemy jako dodatek do pieczonego mięsa, gotowanych jajek lub ziemniaków z wody.