Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos chrzanowy to rewelacyjny dodatek do gotowanych jajek i ziemniaków. Świetnie podkręca smak pieczonego mięsa. Wykonany według tego przepisu wchodzi niezwykle kremowy i pikantny. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się podczas świąt wielkanocnych, ale watro po niego sięgać również bez okazji. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom wyrazistych smaków.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 939
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36044
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 945
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1746
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 939
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36044
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 945
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1746
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki i kroimy w drobną kostkę.
Pokrojone jajka przekładamy do miski. Dodajemy starty chrzan, sok z cytryny, majonez, śmietanę, cukier, sól i pieprz. Składniki dokładnie mieszamy.
Tak przygotowany sos chrzanowy podajemy jako dodatek do pieczonego mięsa, gotowanych jajek lub ziemniaków z wody.