Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7853
Dodano: 03.06.2010
Odsłon: 82570
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Wszystkie składniki (bez jaja) połączyć, doprawić, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jajo - można zakwasić kilkoma kroplami soku cytrynowego.
Wszystkie składniki (bez jaja) połączyć, doprawić, wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jajo - można zakwasić kilkoma kroplami soku cytrynowego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Femme 31 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Sprawdzony na grillu :-) Trafia do ulubionych!1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 10 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
a ja lubię zarówno sos chrzanowy na ciepło ( do mięsa wołowego) , jak i na zimno - wszelkie odmiany i stany byleby było na ostrrrrrrrrrrro:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Gucio 10 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.Istotnie wersja przedstawiona to wersja ratunkowa dla mięsa z wywaru na zupę.
Mięso na "sztukę mięsa" wrzuca się do wrzątku aby ścięły się pory i smak nie uciekł do wody.
Ja nie uważałem się za katowanego jajem w sosie chrzanowym czy musztardowym to lepsze niż tortura żony w postaci makaronu z sosem pomidorowym "na niczym" z jajkiem na twardo.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Gucio 10 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.Istotnie wersja, którą przedstawiłem to wersja ratunkowa dla mięsa po wywarze na zupę. Nie karzdy lubi je w formie czystej na zimno z chrzanem lub musztardą.
Masz absolutną rację mięso na "sztukę mięsa" wrzuca się do wrzątku bo wtedy ścinają się pory i sok nie ucieka z mięsa do wody.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Gucio 07 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Hm. Jako żywo inny sos chrzanowy pamiętam. A łączył się on przepysznie ze sztuką mięsa.Do zimnej wody sztuka mięsa wołowego. Po około godzinie gotowania mięsa włoszczyzna. Na wywarze coś al''a beszamel tyle że podprawiony chrzanem tartym. Podawać z ziemniakami z wody i jarzynami z wywaru. Stare proste i pyyyyyyyyysszsszsne mniam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 05 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
To afrodyzjak...:D0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Taki sos to poezja smaku!1 Kto głosował? | Odpowiedz