Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do fasolki, kalafiora, brokuła itp. Mała odmiana dla codziennego obiadu.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2136
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2136
Składniki
Zaczynamy od klasycznego beszamelu - rozpuszczamy w garnuszku masło, dodajemy mąkę, mieszamy nie dopuszczając do zarumienienia (ma tylko stracic smak surowizny). Porcjami dolewamy zimne mleko (wbrew krążącej opinii, to właśnie zimne mleko zapobiega powstawaniu grudek), sos ma być dość gęsty ale lejący - więc ilość mleka może ulec niewielkiej zmianie.
Doprawiamy cytryną, curry, sola i cukrem. Podajemy z gorącymi warzywami. Smacznego!