Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do fasolki, kalafiora, brokuła itp. Mała odmiana dla codziennego obiadu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4579
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418018
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4579
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418018
Składniki
Zaczynamy od klasycznego beszamelu - rozpuszczamy w garnuszku masło, dodajemy mąkę, mieszamy nie dopuszczając do zarumienienia (ma tylko stracic smak surowizny). Porcjami dolewamy zimne mleko (wbrew krążącej opinii, to właśnie zimne mleko zapobiega powstawaniu grudek), sos ma być dość gęsty ale lejący - więc ilość mleka może ulec niewielkiej zmianie.
Doprawiamy cytryną, curry, sola i cukrem. Podajemy z gorącymi warzywami. Smacznego!