Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do fasolki, kalafiora, brokuła itp. Mała odmiana dla codziennego obiadu.
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1313
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30518
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1313
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30518
Składniki
Zaczynamy od klasycznego beszamelu - rozpuszczamy w garnuszku masło, dodajemy mąkę, mieszamy nie dopuszczając do zarumienienia (ma tylko stracic smak surowizny). Porcjami dolewamy zimne mleko (wbrew krążącej opinii, to właśnie zimne mleko zapobiega powstawaniu grudek), sos ma być dość gęsty ale lejący - więc ilość mleka może ulec niewielkiej zmianie.
Doprawiamy cytryną, curry, sola i cukrem. Podajemy z gorącymi warzywami. Smacznego!