Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do fasolki, kalafiora, brokuła itp. Mała odmiana dla codziennego obiadu.
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 676
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1263
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2335
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 676
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1263
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2335
Składniki
Zaczynamy od klasycznego beszamelu - rozpuszczamy w garnuszku masło, dodajemy mąkę, mieszamy nie dopuszczając do zarumienienia (ma tylko stracic smak surowizny). Porcjami dolewamy zimne mleko (wbrew krążącej opinii, to właśnie zimne mleko zapobiega powstawaniu grudek), sos ma być dość gęsty ale lejący - więc ilość mleka może ulec niewielkiej zmianie.
Doprawiamy cytryną, curry, sola i cukrem. Podajemy z gorącymi warzywami. Smacznego!