Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Cytryny sparzyć. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę , a potem wycisnąć sok.
Cukier zagotować (75 g) z 250 ml wody , zdjąć z ognia i połączyć z sokiem cytrynowym. W metalowej misce utrzeć na białą puszystą masę żółtka (25 g) z cukrem oraz startą skórką z cytryny.
Naczynie umieścić nad parą i ubijając żółtka , cienkim strumieniem wlać lekko ostudzony syrop cytrynowy. Ubijać jeszcze chwilę , aż sos nieco zgęstnieje.