Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35759
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6070
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35759
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6070
        
        
                Składniki
Cytryny sparzyć. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę , a potem wycisnąć sok.
Cukier zagotować (75 g) z 250 ml wody , zdjąć z ognia i połączyć z sokiem cytrynowym. W metalowej misce utrzeć na białą puszystą masę żółtka (25 g) z cukrem oraz startą skórką z cytryny.
Naczynie umieścić nad parą i ubijając żółtka , cienkim strumieniem wlać lekko ostudzony syrop cytrynowy. Ubijać jeszcze chwilę , aż sos nieco zgęstnieje.