Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jogurtowy, który pasuje do wszystkiego – grillowanych, smażonych mięs, pieczonych ziemniaków. Mocno czosnkowy i mocno ziołowy. A ziółka z mojego ogródka :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9219
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4826
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 947
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9219
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1363
Składniki
Zioła myjemy, obrywamy listki z gałązek i drobno siekamy. Dodajemy do jogurtu greckiego. Ząbki czosnku bardzo drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Ogórek zielony ścieramy na tarce o grubych oczkach - odciskamy nadmiar wody. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na 10-15 minut.