Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jogurtowy, który pasuje do wszystkiego – grillowanych, smażonych mięs, pieczonych ziemniaków. Mocno czosnkowy i mocno ziołowy. A ziółka z mojego ogródka :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Zioła myjemy, obrywamy listki z gałązek i drobno siekamy. Dodajemy do jogurtu greckiego. Ząbki czosnku bardzo drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Ogórek zielony ścieramy na tarce o grubych oczkach - odciskamy nadmiar wody. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy do lodówki na 10-15 minut.