Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W mojej wersji jest dość ostry :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1571
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1571
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Składniki
Majonez i jogurt mieszamy w miseczce.
Do powstałej mieszanki przeciskamy lub ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach, obrany wcześniej czosnek (po obraniu wyszło mi go ok. 20 g)) i przyprawy.
Na koniec wszystko dokładnie mieszamy i sosik jest gotowy do spożycia.
Warto przygotować go trochę wcześniej przed podaniem, bo najlepiej smakuje po ok. godzinie od przyrządzenia, kiedy wszystkie smaki dokładnie się zmieszają.