Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos czosnkowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W mojej wersji jest dość ostry :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Majonez i jogurt mieszamy w miseczce.
Do powstałej mieszanki przeciskamy lub ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach, obrany wcześniej czosnek (po obraniu wyszło mi go ok. 20 g)) i przyprawy.
Na koniec wszystko dokładnie mieszamy i sosik jest gotowy do spożycia.
Warto przygotować go trochę wcześniej przed podaniem, bo najlepiej smakuje po ok. godzinie od przyrządzenia, kiedy wszystkie smaki dokładnie się zmieszają.