Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bądź pewien/a co jesz . Sosy róbcie sami w domu
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 152
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 53
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 152
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 53
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
Jogurt , śmietanę oraz majonez umieszczamy w wyższej miseczce . Mieszamy do połączenia się składników. 2 ząbki czosnku zgniatamy przez praskę a jeden ząbek drobno siekamy . Dodajemy do śmietany,jogurtu i majonezu . Dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem oraz minimalnie solą . Sos najlepiej smakuje przygotowany około godzinę lub pół godziny przed podaniem . Czosnek przez ten czas zrobi doskonałą robotę i uwydatni się smakowo . Jest to duża porcja . Ja robię taką ponieważ przelewam do słoiczka i używam jeszcze kilka dni .