Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu eksperymentowałam smakowo z sosem czosnkowym i ku mojemu zaskoczeniu przepis podany poniżej smakuje niemalże jak z pizzerii. Dodatek do pizzy, kebaba, grilla kanapek itp.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 872
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 295
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 872
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 295
Składniki
Do miski wlewam jogurt naturalny, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodaję majonez i cukier. Wszystko mieszkam i ostrożnie solę smakując przy tym aby nie przesadzić. Na koniec dodaję ok. 1 łyżeczki suszonej bazylii i tyle samo oregano. Dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 30 min aby wszystkie składniki dokładnie się przegryzły. Możemy dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań.