Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu eksperymentowałam smakowo z sosem czosnkowym i ku mojemu zaskoczeniu przepis podany poniżej smakuje niemalże jak z pizzerii. Dodatek do pizzy, kebaba, grilla kanapek itp.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Do miski wlewam jogurt naturalny, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodaję majonez i cukier. Wszystko mieszkam i ostrożnie solę smakując przy tym aby nie przesadzić. Na koniec dodaję ok. 1 łyżeczki suszonej bazylii i tyle samo oregano. Dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 30 min aby wszystkie składniki dokładnie się przegryzły. Możemy dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań.