Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty sos z pieczonego czosnku. Doskonale komponuje się z pieczoną bądź smażoną rybą lub mięsem. Sprawdzi się także jako dip do warzyw, tostów, pizzy lub jajek ugotowanych na twardo. Przygotujecie go z kilku prostych składników.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11875
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16151
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5124
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11875
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16151
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5124
Składniki
Główkę czosnku połóż na kawałku folii aluminiowej, posól, polej oliwą i zawiń. Następnie czosnek wstaw do piekarnika i piecz przez około godzinę, aż całkowicie zmięknie.
Upieczony czosnek przestudź, odwiń z folii, wyciśnij z łupin i przełóż do miseczki. Rozgnieć go widelcem. Dodaj majonez, sok z cytryny oraz przyprawy. Składniki dokładnie wymieszaj.
Sos z pieczonego czosnku serwuj jako dodatek do potraw i przekąsek.