Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty sos z pieczonego czosnku. Doskonale komponuje się z pieczoną bądź smażoną rybą lub mięsem. Sprawdzi się także jako dip do warzyw, tostów, pizzy lub jajek ugotowanych na twardo. Przygotujecie go z kilku prostych składników.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 959
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 845
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 480
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 959
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 845
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 480
Składniki
Główkę czosnku połóż na kawałku folii aluminiowej, posól, polej oliwą i zawiń. Następnie czosnek wstaw do piekarnika i piecz przez około godzinę, aż całkowicie zmięknie.
Upieczony czosnek przestudź, odwiń z folii, wyciśnij z łupin i przełóż do miseczki. Rozgnieć go widelcem. Dodaj majonez, sok z cytryny oraz przyprawy. Składniki dokładnie wymieszaj.
Sos z pieczonego czosnku serwuj jako dodatek do potraw i przekąsek.