Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty sos śmietanowy na zimno z dodatkiem suszonych pomidorów. Bardzo ciekawy w smaku, lekko słodki, lekko kwaśny - idealnie kontrastuje z ciężkim grillowanym mięsem i kiełbasą.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 226
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 42
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17484
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 226
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 42
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17484
Składniki
Pomidory suszone, oliwki i cebulki kroimy bardzo drobno. Łączymy z śmietaną, majonezem, sokiem z cytryny, cukrem, bazylią i pieprzem. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Sos wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podajemy schłodzony. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do mięs z grilla, wędlin lub gotowanych na twardo jaj.