Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości majonezu i ketchupu. Warto jednak coś zmienić, by nie stała się ona zbyt nudna! Dodaj nieco inny sos do sałatki gyros, który niby też bazuje na majonezie i ketchupie, ale jest nieco inny. Śmietana dodaje mu nuty kwaskowatości i kremowości. Chili i chrzan nadają charakterystycznej ostrości, która świetnie współgra z kurczakiem i warzywami. Koperek przyjemnie odświeża i ciekawie zmienia charakter całego dania.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1480
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8263
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 192
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1480
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8263
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 192
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4290
Składniki
Koperek bardzo drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj: majonez, śmietanę, ketchup, sos chili, chrzan i koperek. Całość powinna mieć jednolitą konsystencję.
W razie potrzeby dopraw do smaku ulubionymi przyprawami, w tym solą i pieprzem. Sos do sałatki gyros przechowuj w lodówce, szczelnie przykryty folią spożywczą. Zachowuje swoją świeżość do 4 dni od przygotowania.