Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości majonezu i ketchupu. Warto jednak coś zmienić, by nie stała się ona zbyt nudna! Dodaj nieco inny sos do sałatki gyros, który niby też bazuje na majonezie i ketchupie, ale jest nieco inny. Śmietana dodaje mu nuty kwaskowatości i kremowości. Chili i chrzan nadają charakterystycznej ostrości, która świetnie współgra z kurczakiem i warzywami. Koperek przyjemnie odświeża i ciekawie zmienia charakter całego dania.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4169
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5494
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13562
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5350
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4169
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5494
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13562
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5350
Składniki
Koperek bardzo drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj: majonez, śmietanę, ketchup, sos chili, chrzan i koperek. Całość powinna mieć jednolitą konsystencję.
W razie potrzeby dopraw do smaku ulubionymi przyprawami, w tym solą i pieprzem. Sos do sałatki gyros przechowuj w lodówce, szczelnie przykryty folią spożywczą. Zachowuje swoją świeżość do 4 dni od przygotowania.