Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za pomocą kilku prostych składników sprawisz, że wszyscy domownicy i goście będą wołali o dokładkę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13164
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5385
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13164
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5385
Składniki
Cebulę obierz z łupin i drobniutko pokrój.
Rozgrzej w garnku lub na patelni 3 łyżki oleju. Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną drobno cebulę.
Dodaj 2 zgniecione ząbki czosnku.
Dodaj jedną łyżkę suszonej bazylii oraz 1 łyżkę suszonego oregano. Mieszaj, aż cebulka zrobi się złota.
Jak już cebulka będzie odpowiednio przysmażona dodaj 400-500 g mielonego mięsa.
Mieszaj, aż do czasu, aż mięso zrobi się brązowe.
Teraz możesz opcjonalnie dodać 1/3 szklanki sherry (białe wino).
Dodajemy 2 puszki (800 g) krojonych pomidorów oraz ok 170 g przecieru pomidorowego.
Dodaj jeden liść laurowy i mieszaj, aż całość zgęstnieje. Dodaj do smaku sól oraz ulubione przyprawy (opcjonalnie) oraz łyżeczkę cukru (aby zlikwidować kwaskowaty posmak).
Całość mieszaj drewnianą łyżką i gotuj na małym ogniu, aż sos będzie miał odpowiednią konsystencję. Podawaj z makaronem typu spaghetti lub innym wg uznania