Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity sos jagodowy, który przygotujesz w domu w mniej niż 10 minut! Doskonały sos z jagód do naleśników, tostów, gofrów, makaronu, deserów, klusek na parze, pyz, lodów i jogurtu. Cudowne, soczyste owoce zanurzone w gęstym syropie o zrównoważonym smaku - coś pysznego!!!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 351
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1476
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 650
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1305
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 351
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1476
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 650
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1305
Składniki
Do rondelka włożyć jagody (lub inne wybrane owoce), cukier, wlać sok jabłkowy oraz sok cytrynowy, podgrzewać powoli cały czas mieszając - gotować na wolnym ogniu kilka minut. W tym czasie wlać roztwór skrobi, starannie wymieszać z sosem jagodowym i po kilku minutach zdjąć z ognia. Sos powinien być umiarkowanie gęsty, a owoce równomiernie w nim zawieszone. Długość gotowania można odpowiednio dostosować w zależności od pożądanej gęstości sosu :) Składniki jak cukier i sok cytrynowy warto dodać według własnego smaku, kosztując sos podczas gotowania. Mam nadzieję, że przepis na sos spodoba się Tobie i twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania!