Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity sos jagodowy, który przygotujesz w domu w mniej niż 10 minut! Doskonały sos z jagód do naleśników, tostów, gofrów, makaronu, deserów, klusek na parze, pyz, lodów i jogurtu. Cudowne, soczyste owoce zanurzone w gęstym syropie o zrównoważonym smaku - coś pysznego!!!
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4814
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4814
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Składniki
Do rondelka włożyć jagody (lub inne wybrane owoce), cukier, wlać sok jabłkowy oraz sok cytrynowy, podgrzewać powoli cały czas mieszając - gotować na wolnym ogniu kilka minut. W tym czasie wlać roztwór skrobi, starannie wymieszać z sosem jagodowym i po kilku minutach zdjąć z ognia. Sos powinien być umiarkowanie gęsty, a owoce równomiernie w nim zawieszone. Długość gotowania można odpowiednio dostosować w zależności od pożądanej gęstości sosu :) Składniki jak cukier i sok cytrynowy warto dodać według własnego smaku, kosztując sos podczas gotowania. Mam nadzieję, że przepis na sos spodoba się Tobie i twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania!