Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do drugiego dania.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1046
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7745
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1046
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7745
Składniki
Wykonanie sosu koperkowego: Włoszczyznę opłukać, ugotować w 2 szklankach wody i odcedzić, mąkę rozetrzeć z tłuszczem, rozprowadzić mlekiem i częścią wywaru. Następnie wlać do pozostałego gotującego się wywaru( bez warzyw) dodać drobno posiekany koperek, zagotować i posolić do smaku.