Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki dressing z lekko pikantną nutą musztardy świetnie komponuje się z surówkami i sałatkami. Każdy ma swój przepis, ważne są jednak proporcje. U nas sprawdził się ten przepis, ponieważ pasuje nie tylko do sałatek, ale także np. do łososia. Niezastąpiony jest także koperek. Ważne jest tylko, aby był „prosto z ogródka” albo mrożony, bo tylko wtedy ma doskonały aromat.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1656
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4828
Polecam.
Odsłon: 113
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7277
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1656
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4828
Polecam.
Odsłon: 113
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7277
Składniki
Zamrozony koperek rozpuscic w wodzie. Jesli mamy swiezy, dodac do niego 2 lyzki wody, nastepnie wymieszac z octem, musztarda i miodem na gladka mase. Na koniec stopniowo dodawac olej, bardzo energicznie ubijajac trzepaczka, tylko wtedy dressing stanie sie kremowy (jest to jedyny dressing, którego nie przygotowuje "miksujac" go w sloiku) Sos doprawic sola i pieprzem.
Dressing przechowuje sie w lodówce, w szczelnie zamknietym naczyniu kilka dni.