Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki dressing z lekko pikantną nutą musztardy świetnie komponuje się z surówkami i sałatkami. Każdy ma swój przepis, ważne są jednak proporcje. U nas sprawdził się ten przepis, ponieważ pasuje nie tylko do sałatek, ale także np. do łososia. Niezastąpiony jest także koperek. Ważne jest tylko, aby był „prosto z ogródka” albo mrożony, bo tylko wtedy ma doskonały aromat.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 109
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 68
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 109
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 68
Składniki
Zamrozony koperek rozpuscic w wodzie. Jesli mamy swiezy, dodac do niego 2 lyzki wody, nastepnie wymieszac z octem, musztarda i miodem na gladka mase. Na koniec stopniowo dodawac olej, bardzo energicznie ubijajac trzepaczka, tylko wtedy dressing stanie sie kremowy (jest to jedyny dressing, którego nie przygotowuje "miksujac" go w sloiku) Sos doprawic sola i pieprzem.
Dressing przechowuje sie w lodówce, w szczelnie zamknietym naczyniu kilka dni.