Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki dressing z lekko pikantną nutą musztardy świetnie komponuje się z surówkami i sałatkami. Każdy ma swój przepis, ważne są jednak proporcje. U nas sprawdził się ten przepis, ponieważ pasuje nie tylko do sałatek, ale także np. do łososia. Niezastąpiony jest także koperek. Ważne jest tylko, aby był „prosto z ogródka” albo mrożony, bo tylko wtedy ma doskonały aromat.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4509
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1128
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 502
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3747
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 884
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4509
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1128
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 502
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3747
Składniki
Zamrozony koperek rozpuscic w wodzie. Jesli mamy swiezy, dodac do niego 2 lyzki wody, nastepnie wymieszac z octem, musztarda i miodem na gladka mase. Na koniec stopniowo dodawac olej, bardzo energicznie ubijajac trzepaczka, tylko wtedy dressing stanie sie kremowy (jest to jedyny dressing, którego nie przygotowuje "miksujac" go w sloiku) Sos doprawic sola i pieprzem.
Dressing przechowuje sie w lodówce, w szczelnie zamknietym naczyniu kilka dni.