Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantne dodatki
Blender, łyżeczka, łyżka, wąskie naczynie, słoik
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Wbijamy żółtko do wąskiego naczynia, po czym dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, trochę oliwy i ubijamy blenderem aż oliwa zacznie gęstnieć.
Dodajemy musztardę, sok z cytryny oraz ocet i dolewamy stopniowo resztę oliwy.
Sos przekładamy do słoika i przechowujemy do około tygodnia w lodówce.