Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantne dodatki
Blender, łyżeczka, łyżka, wąskie naczynie, słoik
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47738
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165595
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 392
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47738
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165595
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 392
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Wbijamy żółtko do wąskiego naczynia, po czym dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, trochę oliwy i ubijamy blenderem aż oliwa zacznie gęstnieć.
Dodajemy musztardę, sok z cytryny oraz ocet i dolewamy stopniowo resztę oliwy.
Sos przekładamy do słoika i przechowujemy do około tygodnia w lodówce.