Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantne dodatki
Blender, łyżeczka, łyżka, wąskie naczynie, słoik
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31293
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14459
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31293
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14459
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1383
Składniki
Wbijamy żółtko do wąskiego naczynia, po czym dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, trochę oliwy i ubijamy blenderem aż oliwa zacznie gęstnieć.
Dodajemy musztardę, sok z cytryny oraz ocet i dolewamy stopniowo resztę oliwy.
Sos przekładamy do słoika i przechowujemy do około tygodnia w lodówce.