Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantne dodatki
Blender, łyżeczka, łyżka, wąskie naczynie, słoik
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2876
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2876
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6486
Składniki
Wbijamy żółtko do wąskiego naczynia, po czym dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę, trochę oliwy i ubijamy blenderem aż oliwa zacznie gęstnieć.
Dodajemy musztardę, sok z cytryny oraz ocet i dolewamy stopniowo resztę oliwy.
Sos przekładamy do słoika i przechowujemy do około tygodnia w lodówce.