Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie mój przepis na domowy sos pieczarkowy. Bez zbędnych dodatków i nadmiaru przypraw, aby nie zakłócić smaku i aromatu pieczarek.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 192
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3075
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 929
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 671
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 192
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3075
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 929
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 671
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę aż do zeszklenia, a następnie wrzucamy na patelnię pieczarki i lekko solimy. Pieczarki puszczą dużo płynu, w którym dusimy je ok 5 minut
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy jarzynkę i dorzucamy pieczarki wraz z płynem. Gotujemy kolejne 5 minut. Dosalamy
Do gotujących się pieczarek dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy, aby nie było grudek
Mąkę rozprowadzamy w 1/4 szklanki zimnej wody i wlewamy do sosu. Mieszamy, a po zagotowaniu jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem
Opcjonalnie można przed podaniem posypać sos posiekaną natką pietruszki