Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam sos pietruszkowy na ciepło, najlepiej skomponuje się z rybą. Rybę dodajemy do sosu w trakcie gotowania, a przed dodaniem pietruszki. Tak przyrządzana ryba będzie krucha, delikatna i nie zrobi się sucha. Ryba w sosie pietruszkowym jest tradycyjnym daniem angielskim. Polecam!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15977
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4847
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 631
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15977
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4847
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 631
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy chwilę. Następnie stopniowo dodajemy mleko cały czas mieszając trzepaczką. Gdy powstanie jednolity sos dodajemy kostkę rosołową i mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy posiekaną natkę oraz przyprawy.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy chwilę. Następnie stopniowo dodajemy mleko cały czas mieszając trzepaczką. Gdy powstanie jednolity sos dodajemy kostkę rosołową i mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy posiekaną natkę oraz przyprawy.