Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam sos pietruszkowy na ciepło, najlepiej skomponuje się z rybą. Rybę dodajemy do sosu w trakcie gotowania, a przed dodaniem pietruszki. Tak przyrządzana ryba będzie krucha, delikatna i nie zrobi się sucha. Ryba w sosie pietruszkowym jest tradycyjnym daniem angielskim. Polecam!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5812
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5812
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy chwilę. Następnie stopniowo dodajemy mleko cały czas mieszając trzepaczką. Gdy powstanie jednolity sos dodajemy kostkę rosołową i mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy posiekaną natkę oraz przyprawy.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy chwilę. Następnie stopniowo dodajemy mleko cały czas mieszając trzepaczką. Gdy powstanie jednolity sos dodajemy kostkę rosołową i mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy posiekaną natkę oraz przyprawy.