Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1329

Dodano:

Odsłon: 88

Ekspresowy w przygotowaniu sos pomidorowy.

Składniki

  • Przecier pomidorowy 500 g
  • Oliwki zielone jeden słoik około 340 g
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Tymianek suszony 1/2 łyżeczki
  • Lubczyk suszony 1/2 łyżeczki
  • Oregano suszone 1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona 1/2 łyżeczki
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Camembert opcjonalnie po około 50 g na porcję
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos pomidorowy

Przygotowanie

  1. Przecier pomidorowy i oliwki wraz z zalewą ze słoika zagotować.

  2. Dodać cukier, tymianek, lubczyk, oregano, bazylię, sól i pieprz do smaku i gotować jeszcze przez około minutę.

  3. Sos jest świetnym dodatkiem do makaronu, ryżu lub kaszy bulgur. Smak można wzbogacić dodatkiem sera Camembert.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń