Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego przepisu. Bazą są dojrzałe pomidory oraz zioła. Lekko słodki i bardzo aromatyczny. Idealnie komponuje się ze smakiem pizzy.
patelnia, łyżka drewniana, praska
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4001
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18861
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4001
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18861
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej patelnię. Na patelnię dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek.
Smaż czosnek przez około 1-2 minut.
Dodaj pomidory z puszki i wymieszaj z czosnkiem. Ugniataj pomidory podczas smażenia.
Podczas gotowania sosu dodaj przyprawy: sól, pieprz, oregano i bazylię oraz szczyptę cukru. Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, dodaj szczyptę chili.
Mieszaj sos, aż do odparowania wody. Sos nie może być za rzadki.
Sos odstaw na 10 minut do przegryzienia się smaków. Sprawdź, czy nie potrzebujesz jeszcze czymś go doprawić. Jeśli pomidory nie są jeszcze dobrze ugniecione, zblenduj sos.