Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego przepisu. Bazą są dojrzałe pomidory oraz zioła. Lekko słodki i bardzo aromatyczny. Idealnie komponuje się ze smakiem pizzy.
patelnia, łyżka drewniana, praska
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 800
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22846
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15263
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4962
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 800
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22846
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15263
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4962
Składniki
Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej patelnię. Na patelnię dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek.
Smaż czosnek przez około 1-2 minut.
Dodaj pomidory z puszki i wymieszaj z czosnkiem. Ugniataj pomidory podczas smażenia.
Podczas gotowania sosu dodaj przyprawy: sól, pieprz, oregano i bazylię oraz szczyptę cukru. Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, dodaj szczyptę chili.
Mieszaj sos, aż do odparowania wody. Sos nie może być za rzadki.
Sos odstaw na 10 minut do przegryzienia się smaków. Sprawdź, czy nie potrzebujesz jeszcze czymś go doprawić. Jeśli pomidory nie są jeszcze dobrze ugniecione, zblenduj sos.