Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos do pizzy, który przygotujesz na bazie tradycyjnego, włoskiego przepisu. Bazą są dojrzałe pomidory oraz zioła. Lekko słodki i bardzo aromatyczny. Idealnie komponuje się ze smakiem pizzy.
patelnia, łyżka drewniana, praska
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8901
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21840
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 504
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8901
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21840
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 504
Składniki
Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej patelnię. Na patelnię dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek.
Smaż czosnek przez około 1-2 minut.
Dodaj pomidory z puszki i wymieszaj z czosnkiem. Ugniataj pomidory podczas smażenia.
Podczas gotowania sosu dodaj przyprawy: sól, pieprz, oregano i bazylię oraz szczyptę cukru. Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, dodaj szczyptę chili.
Mieszaj sos, aż do odparowania wody. Sos nie może być za rzadki.
Sos odstaw na 10 minut do przegryzienia się smaków. Sprawdź, czy nie potrzebujesz jeszcze czymś go doprawić. Jeśli pomidory nie są jeszcze dobrze ugniecione, zblenduj sos.