Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio po wizycie u Rodziców dostałam sporą dawkę świeżych, ekologicznych pomidorów. Jak łatwo się domyśleć smakują wybornie. Dlatego obecnie to właśnie one królują u mnie w kuchni. Dzisiaj zapraszam na sos pomidorowy z dodatkiem świeżych ziół z mojego balkonu. Taki sos jest doskonałą bazą do spaghetti czy gołąbków, a wykonanie jest banalnie proste.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 300
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1642
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 300
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1642
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Oregano i bazylię umyć. Czosnek obrać.
Tak przygotowane składniki wrzucić do dużego naczynia, doprawić przyprawami, a następnie dokładnie zmiksować za pomocą blendera.
Smacznego :)