Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos rozmarynowy na bazie, śmietanki, rosołu oraz białego wina nada potrawom niezwykłego smaku. Proponuję podawać sos z makaronem, ziemniakami lub do pieczonych mięs.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2377
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6537
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1217
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2377
Składniki
Śmietankę oraz 100 ml rosołu wlać do rondelka i zagotować.
Na małej patelni roztopić masło oraz dodać łyżkę mąki i przygotować zasmażkę. Następnie dodać ją do garnka ze śmietanką i rosołem i dokładnie wymieszać.
Białe wino zagotować z 50 ml rosołu. Następnie dodać do sosu i gotować. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i rozmaryn, wymieszać. Smacznego! :)