Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos rozmarynowy na bazie, śmietanki, rosołu oraz białego wina nada potrawom niezwykłego smaku. Proponuję podawać sos z makaronem, ziemniakami lub do pieczonych mięs.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5519
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29637
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5519
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29637
Składniki
Śmietankę oraz 100 ml rosołu wlać do rondelka i zagotować.
Na małej patelni roztopić masło oraz dodać łyżkę mąki i przygotować zasmażkę. Następnie dodać ją do garnka ze śmietanką i rosołem i dokładnie wymieszać.
Białe wino zagotować z 50 ml rosołu. Następnie dodać do sosu i gotować. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i rozmaryn, wymieszać. Smacznego! :)