Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos szczypiorkowy z nutą cytryny oraz chrzanu. Niespodzianką w sosie jest zagęstnik w postaci chleba tostowego. Sos jest dzięki temu dosyć sycący. Idealnie komponuje się z gotowanym lub pieczonym kurczakiem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i wyszorować.
Do rondelka wlać śmietany i dodać otartą skórkę z cytryny. Dodać biały pieprz. Zagotować i zdjąć z ognia.
Rosół zagotować.
Od kromek chleba tostowego odciąć skórki i pokroić go w kostkę.
Do śmietany dodać rosół oraz chleb tostowy. Chwilę gotować.
Natkę oraz szczypiorek posiekać i dodać do garnka. Dodać również chrzan, sok z cytryny, sól. Wymieszać. Smacznego! :)