Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos szczypiorkowy z nutą cytryny oraz chrzanu. Niespodzianką w sosie jest zagęstnik w postaci chleba tostowego. Sos jest dzięki temu dosyć sycący. Idealnie komponuje się z gotowanym lub pieczonym kurczakiem.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2002
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17911
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1942
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2002
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17911
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1942
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i wyszorować.
Do rondelka wlać śmietany i dodać otartą skórkę z cytryny. Dodać biały pieprz. Zagotować i zdjąć z ognia.
Rosół zagotować.
Od kromek chleba tostowego odciąć skórki i pokroić go w kostkę.
Do śmietany dodać rosół oraz chleb tostowy. Chwilę gotować.
Natkę oraz szczypiorek posiekać i dodać do garnka. Dodać również chrzan, sok z cytryny, sól. Wymieszać. Smacznego! :)