Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos szczypiorkowy z nutą cytryny oraz chrzanu. Niespodzianką w sosie jest zagęstnik w postaci chleba tostowego. Sos jest dzięki temu dosyć sycący. Idealnie komponuje się z gotowanym lub pieczonym kurczakiem.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3108
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 469
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2680
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3108
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 469
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2680
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i wyszorować.
Do rondelka wlać śmietany i dodać otartą skórkę z cytryny. Dodać biały pieprz. Zagotować i zdjąć z ognia.
Rosół zagotować.
Od kromek chleba tostowego odciąć skórki i pokroić go w kostkę.
Do śmietany dodać rosół oraz chleb tostowy. Chwilę gotować.
Natkę oraz szczypiorek posiekać i dodać do garnka. Dodać również chrzan, sok z cytryny, sól. Wymieszać. Smacznego! :)