Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos szczypiorkowy z nutą cytryny oraz chrzanu. Niespodzianką w sosie jest zagęstnik w postaci chleba tostowego. Sos jest dzięki temu dosyć sycący. Idealnie komponuje się z gotowanym lub pieczonym kurczakiem.
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1863
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33619
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 172
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 291
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1863
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33619
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 172
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 291
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzątkiem i wyszorować.
Do rondelka wlać śmietany i dodać otartą skórkę z cytryny. Dodać biały pieprz. Zagotować i zdjąć z ognia.
Rosół zagotować.
Od kromek chleba tostowego odciąć skórki i pokroić go w kostkę.
Do śmietany dodać rosół oraz chleb tostowy. Chwilę gotować.
Natkę oraz szczypiorek posiekać i dodać do garnka. Dodać również chrzan, sok z cytryny, sól. Wymieszać. Smacznego! :)