Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z wyrazistym posmakiem czosnku i ogórka. Doskonały jako dodatek do wielu dań – potraw z grilla, smażonych mięs, pieczonych ziemniaków, zapiekanego chleba.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33492
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 98
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33492
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 98
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 233
Składniki
W miseczce mieszamy serek naturalny i jogurt. Ogórka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy nadmiar wody i dodajemy do serka z jogurtem. Czosnek przeciskamy przez praskę, szczypiorek siekamy. Wszystko mieszamy razem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki - sos zgęstnieje. I gotowe :)