Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i pieczonych mięs, ale też doskonały do placków ziemniaczanych czy placków z cukinii.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Ogórki myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarełku. Delikatnie solimy, a po chwili odciskamy z nich sok
Do ogórków dodajemy poszatkowany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek
Następnie ogórki, czosnek i koperek łączymy z jogurtem. Dodajemy sól i pieprz i dokładnie mieszamy
Odstawiamy na pół godziny do lodówki, aby smaki się "przegryzły"
Podajemy do dań z grilla czy też placków ziemniaczanych czy placków z cukinii