Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos waniliowy

Sos waniliowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2430

Dodano:

Odsłon: 4613

Do naleśników zapiekanych, do lodów, do ciast. Jak kto lubi :)

Składniki

  • 500ml mleka
  • 1/2 opakowania budyniu waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Budyń rozmieszać razem z cukrem waniliowym w trzech łyżkach mleka. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony budyń i wymieszać. Całość ponownie zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 listopada 2016 Uproszczony sposób z budyniem,tez bardzo fajny:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń